Home » Cursussen » Holistic Pulsing

Holistic Pulsing   

De kracht van zachtheid

Bij Holistic Pulsing word je lichaam op een ritmische manier los geschud en gewiegd.  

 

Ook ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt.  Zo kom je in een diepe ontspanning door de continue wiegbeweging, en ook door het losmaken van blokkades in het lichaam.

Ze baseert zich op het feit dat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat en brengt dat water weer aan het stromen. Zoals een rivier ook niet weet welke steen het meesleurt in zijn stroom hoef je als masseur ook niet te weten welke blokkades er zijn, vanwaar ze komen of welke eerst moeten worden losgemaakt.

Holistic Pulsing is een een zachte manier om meer stroming, beweging en bewustzijn in je lichaam te brengen.

Tijdens deze workshop worden de basisprincipes aangereikt en de basisbewegingen worden ingeoefend op de voor-, achterzijde en zijkant van het lichaam.

We pulsen op massagetafels en de kleren blijven aan. Je pulst en wordt heerlijk gepulst.

 

Kennismakingsdag : : Zaterdag 24 april 2021 : van 10u tot 17u

Prijs : 70 € 

Reeks : Start oktober 2021

Door : Josiane Coenegrachts, opgeleid in Sociaal Cultureel Werk, Integratieve massage en energetische massage

 

Meebrengen : Twee grote handdoeken, gemakkelijke kledij, pantoffels, lunchapakket

Inlichtingen en inschrijven : Josiane.Coenegrachts@telenet.be - GSM 0474 942980

Je inschrijving is definitief na overschrijving op BE37 0018 3592 1828

 

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing heeft een grote dieptewerking, die bovendien bijzonder aangenaam is. Het heeft iedereen iets te bieden.

Holistic Pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld om bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepe ontspanning te bewerkstelligen, want het werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.

Ook kan holistic pulsing als diagnosehulpmiddel worden benut, bijvoorbeeld voor het opsporen en lokaliseren van de blokkades in het lichaam, of voor het verkrijgen van een duidelijker beeld van de pulsee.

Bovendien verbeteren de klachten al meteen.

Holistic Pulsing is ook heel heilzaam bij emotionele trauma's of problemen als acute paniektoestanden en chronische depressies.

Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatie van helende lichaamsvochten, waardoor het genezingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen wordt versneld.

Holistic Pulsing bevordert de verbetering van obstipatie en vochtretentie (oedeem) en is van grote praktische waarde tijdens de zwangerschap. De aanstaande moeder zal er van genieten en het bevordert bovendien een gezond ontspannen levensbegin voor de baby.

De wellicht voornaamste hoedanigheid van holistic pulsing is dat ook mensen zonder een lichamelijk of emotioneel probleem er enorm veel aan kunnen hebben. Het is namelijk een buitengewoon effectieve stimulans voor iedereen die ernaar streeft zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Holistic Pulsing heeft ieder van ons iets van waarde te bieden, ongeacht onze gezondheidstoestand en leeftijd.

Gedurende een sessie zorgt de pulser voor een constant wiegende beweging in de verschillende delen van het lichaam, die daarbij worden 'getrokken' (tractie), terwijl de pulsee over het algemeen op een massagetafel ligt. Uitkleden is er niet voor nodig.