Holistic Pulsing - individuele sessie

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking, die bovendien buitengewoon aangenaam is.  Omdat het een holistische therapie is, heeft het iedereen iets te bieden. 

Holistic Pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld om bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepte ontspanning te bewerkstelligen, want het werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.

Ook kan Holistic Pulsing worden gebruikt voor het opsporen en lokaliseren van blokkades in het lichaam.  Bovendien worden de klachten al meteen bewerkt. 

Naast de behandeling van fysieke klachten is holistic pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s of problemen als paniektoestanden, chronische depressies en relatieproblemen.

Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de cirkulatie, waardoor het genezingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen word versneld.

Deze therapie is heel waardevol bij de nasleep van letsel zoals stijfheid en verminderde beweeglijkheid, omdat de mobiliteit van de gewrichten erdoor word gestimuleerd en hersteld.

En wellicht het voornaamste kenmerk is dat ook mensen zonder een lichamelijk of emotioneel probleem er enorm veel aan kunnen hebben.  Het is een stimulans om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Gedurende een sessie zorgt de pulser voor een constant wiegende beweging in de verschillende delen van het lichaam, die daarbij bovendien uit het lichaam worden ‘getrokken’ (tractie), terwijl de pulsee op een massagetafel ligt.  Uitkleden is er niet voor nodig.

Het aantal pulsen is ongeveer gelijk aan de foetale hartslag ; 120-160 per minuut.  Deze samenhang met de foetus is van belang.  De wieg- en tractietechniek maakt holistic pulsing tot een van de diepste en effectiefste ontspanningsmethoden op grond van de kalmerende werking die het heeft op het zenuwstelsel.

Holistic Pulsing,  een zachte en veilige heelmethode

De kracht van Holistic Pulsing schuilt in de zachtheid van deze therapievorm!

Zelfs het opheffen van de diepste blokkades gebeurt ongedwongen en zonder traumatische effecten.  We zijn al veel te lang geïndoctrineerd met de fabel dat een remedie bitter moet smaken of pijn moet doen, alsof de enige effectieve therapie een onaangename therapie moet zijn.  Veel populaire therapieën en geneeskundige disciplines zijn op deze misvatting gebaseerd – en inderdaad, blokkades kunnen hardhandig tot onderwerping worden gedwongen, maar de patiënt is het kind van de rekening : hij wordt getraumatiseerd door veel lichamelijk of emotioneel ongemak.

We kunnen ons afvragen hoe goed pijn wel voor ons is.  We zijn zo verslaafd aan pijn, dat we geneigd zijn het feit uit het oog te verliezen dat waarachtige genezing nooit door afstraffing maar door liefde tot stand wordt gebracht.

Het zenuwstelsel reageert trouwens heel wat gunstiger op genot dan op pijn.

Tijdens een Holistic Pulsing sessie kunnen genot en aangename ontspanning ongemerkt hun werk doen en doordringen in die delen van het lichaam die door pijn zijn geblokkeerd.  Als het zenuwstelsel eenmaal genot heeft ervaren, streeft het altijd naar herhaling.  Omdat holistic pulsing zo aangenaam is, is dat op zichzelf al bevorderlijk voor genezing.  En het heeft zo’n krachtige uitwerking omdat er absoluut geen kracht aan te pas komt.  Wanneer er niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak tot weerstand bieden, zodat de toegangsweg vrij  en open is en de genezende invloed onbelemmerd door kan dringen in de diepste lagen.  Het lichaam wéét, en het zal instinctief zijn natuurlijke verdedigingsmiddelen in stelling brengen als het wordt gedwongen om zicht te verweren.  Als het zich echter helemaal niet bedreigd voelt, zal het zich openstellen en daardoor maximaal profijt trekken van de minste of geringste genezende invloed.

Een van de redenen waarom deze therapievorm zo heilzaam werkt, is dat het een absoluut veilige sfeer creëert.  Alleen als we onze omgeving als volmaakt veilig ervaren, kunnen we n onszelf doordringen om onszelf te genezen.

Gedurende de hele therapiesessie weet de pulsee zich gekoesterd en beschermd.  Dit is het natuurlijke effect van een therapie die het volledig moet hebben van de zachte, koesterende benadering die bevorderlijk is voor genezing.


Voor klachten die al langer aanwezig zijn, raad ik 3 sessies aan binnen een termijn van 1 maand – daarna is een maandelijkse onderhoudsbeurt (meestal) voldoende.

 

- Holistic Pulsing: 80 € voor 75 min.

Voor de sessies is er een gesprek met een welkomstdrankje van ongeveer 15 minuten.  De pulsing sessie duurt ongeveer 55 a 60 minuten.

 

Voor een afspraak met Josiane Coenegrachts : gsm 0474 942980

Annulatie:

Graag zo snel mogelijk en minstens 24u op voorhand. Dit om het voor iedereen haalbaar te houden en anderen een kans te geven op behandeling. Annuleer je minder dan 24u voor je afspraak of kom je niet opdagen, dan ben ik genoodzaakt je de volledige behandeling aan te rekenen.