Holistic Pulsing  De kracht van zachtheid

Driedaagse Holistic Pulsing  

Bij Holistic Pulsing word je lichaam op een ritmische manier los geschud en gewiegd.  

Ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt.  Je komt je in een diepe ontspanning door de continue wiegbeweging, en door het losmaken van blokkades in het lichaam.

Ze baseert zich op het feit dat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat en brengt dat water weer aan het stromen. Zoals een rivier ook niet weet welke steen het meesleurt in zijn stroom hoef je als masseur ook niet te weten welke blokkades er zijn, vanwaar ze komen of welke eerst moeten worden losgemaakt.

Holistic Pulsing is een een zachte manier om meer stroming, beweging en bewustzijn in je lichaam te brengen.

Tijdens de workshops leer je de basisprincipes. De basisbewegingen worden ingeoefend op de voor-, achterzijde en zijkant van het lichaam.

We pulsen op massagetafels en de kleren blijven aan. Je pulst en wordt heerlijk gepulst.

 

Herfst Driedaagse Holistic Pulsing in het Zonnehuis in Borgloon

28 tot 30 oktober 2024 in het Zonnehuis in Borgloon.

Telkens van 10u tot 17u

Prijs: 290 €

Door : Josiane Coenegrachts, opgeleid in Sociaal Cultureel Werk, Integratieve massage en energetische massage

Adres:  Stationsstraat 67 in Borgloon

Meebrengen : Twee grote handdoeken, gemakkelijke kledij, pantoffels, lunchpakket

Inlichtingen en inschrijven : Josiane.Coenegrachts@telenet.be - GSM 0474 942980

Je inschrijving is definitief na overschrijving op BE37 0018 3592 1828

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing heeft een grote dieptewerking, die bovendien bijzonder aangenaam is. Het heeft iedereen iets te bieden.

Holistic Pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld om bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepe ontspanning te bewerkstelligen, want het werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.

Ook kan holistic pulsing als diagnosehulpmiddel worden benut, bijvoorbeeld voor het opsporen en lokaliseren van de blokkades in het lichaam, of voor het verkrijgen van een duidelijker beeld van de pulsee.

Bovendien verbeteren de klachten al meteen.

Holistic Pulsing is ook heel heilzaam bij emotionele trauma's of problemen als acute paniektoestanden en chronische depressies.

Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatie van helende lichaamsvochten, waardoor het genezingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen wordt versneld.

Holistic Pulsing bevordert de verbetering van obstipatie en vochtretentie (oedeem) en is van grote praktische waarde tijdens de zwangerschap. De aanstaande moeder zal er van genieten en het bevordert bovendien een gezond ontspannen levensbegin voor de baby.

De wellicht voornaamste hoedanigheid van holistic pulsing is dat ook mensen zonder een lichamelijk of emotioneel probleem er enorm veel aan kunnen hebben. Het is namelijk een buitengewoon effectieve stimulans voor iedereen die ernaar streeft zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Holistic Pulsing heeft ieder van ons iets van waarde te bieden, ongeacht onze gezondheidstoestand en leeftijd.

Gedurende een sessie zorgt de pulser voor een constant wiegende beweging in de verschillende delen van het lichaam, die daarbij worden 'getrokken' (tractie), terwijl de pulsee over het algemeen op een massagetafel ligt. Uitkleden is er niet voor nodig.

 

Holistic Pulsing,  een zachte en veilige heelmethode

De kracht van Holistic Pulsing schuilt in de zachtheid van deze therapievorm!

Zelfs het opheffen van de diepste blokkades gebeurt ongedwongen en zonder traumatische effecten.  We zijn al veel te lang geïndoctrineerd met de fabel dat een remedie bitter moet smaken of pijn moet doen, alsof de enige effectieve therapie een onaangename therapie moet zijn.  Veel populaire therapieën en geneeskundige disciplines zijn op deze misvatting gebaseerd – en inderdaad, blokkades kunnen hardhandig tot onderwerping worden gedwongen, maar de patiënt is het kind van de rekening : hij wordt getraumatiseerd door veel lichamelijk of emotioneel ongemak.

We kunnen ons afvragen hoe goed pijn wel voor ons is.  We zijn zo verslaafd aan pijn, dat we geneigd zijn het feit uit het oog te verliezen dat waarachtige genezing nooit door afstraffing maar door liefde tot stand wordt gebracht.

Het zenuwstelsel reageert trouwens heel wat gunstiger op genot dan op pijn.

Tijdens een Holistic Pulsing sessie kunnen genot en aangename ontspanning ongemerkt hun werk doen en doordringen in die delen van het lichaam die door pijn zijn geblokkeerd.  Als het zenuwstelsel eenmaal genot heeft ervaren, streeft het altijd naar herhaling.  Omdat holistic pulsing zo aangenaam is, is dat op zichzelf al bevorderlijk voor genezing.  En het heeft zo’n krachtige uitwerking omdat er absoluut geen kracht aan te pas komt.  Wanneer er niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak tot weerstand bieden, zodat de toegangsweg vrij  en open is en de genezende invloed onbelemmerd door kan dringen in de diepste lagen.  Het lichaam wéét, en het zal instinctief zijn natuurlijke verdedigingsmiddelen in stelling brengen als het wordt gedwongen om zicht te verweren.  Als het zich echter helemaal niet bedreigd voelt, zal het zich openstellen en daardoor maximaal profijt trekken van de minste of geringste genezende invloed.

Een van de redenen waarom deze therapievorm zo heilzaam werkt, is dat het een absoluut veilige sfeer creëert.  Alleen als we onze omgeving als volmaakt veilig ervaren, kunnen we n onszelf doordringen om onszelf te genezen.

Gedurende de hele therapiesessie weet de pulsee zich gekoesterd en beschermd.  Dit is het natuurlijke effect van een therapie die het volledig moet hebben van de zachte, koesterende benadering die bevorderlijk is voor genezing.

 

 

Feedback van deelnemers:
- Dankjewel Josiane voor deze ongelooflijk krachtige driedaagse.  Jij brengt de technieken op een aangename manier over en schept ruimte om deze ons eigen te maken.  Via jouw aanwezigheid en hartelijkheid mogen we na deze dagen naar huis met een prachtige massage. 
L.
Deze massage heeft iets magisch en dat heb ik de dag na de opleiding direct mogen beleven.  Ik had de eer om een 24 weken zwangere vrouw te mogen masseren en met Holistic Pulsing heb ik een diepgaande ontspanning gecreëerd voor mama en baby.
B.
Dankjewel om deze opleiding te organiseren en te delen.  Het is waardevol en efficiënt in zijn eenvoud.  Of anders gezegd : zachte kracht.
Aho. P.
Nogmaals dank voor alle goede zorgen en uitwisselingen tijdens mijn eerste kennismaking met holistic pulsing in jouw zonnehuis. Het was een bijzondere, intense ervaring, waar ik nog van nageniet.
V.
Heel erg bedankt voor de fijne begeleiding!  Holistic pulsing is zo aangenaam om te geven en ontvangen .
Zo boeiend dat je ook ruimte maakt voor persoonlijke groei tijdens de cursus Heb weer geleerd mijn grenzen te bewaken want dit uit zich in lichamelijke klachten   En t is zo belangrijk om goed voor  jezelf te zorgen en soms o zo moeilijk...
L.
Wat heb ik enorm genoten van de 3 dagen workshop. Het was als een warm bad. Zalig. Wat een prachtige deelnemers ook! Dank je voor je openheid, je warmte en de veilige bedding die je gecreëerd hebt.  Bijzonder!
J.
Ik wil je nog eens hartelijk danken voor de mooie en leerrijke driedaagse, voor de liefdevolle behandelingen en de warme connectie en ...  Ik voel mij echt goed vandaag, veel energie die vrijgekomen is, het stroomt! 
L.
Lieve Josiane. Zo dankbaar voor deze mooie heftige 3 daagse.🙏💖De manier waarop je mij begeleide en de ganse groep is zo mooi. Begripvol en toch afgrenzend.Er is hier duidelijk wat geschift en ik ga ermee in flow aan de slag.🙏🙏🙏Ik laat het momenteel op mij afkomen wat ik ermee (de cursus) ga doen. Even de tijd nemen om te laten bezinken. Eerst zelfzorg🤪❤️ Liefdevolle groetjes. Je bent een schat.
I.